Početna O nama Kontakt Lokacija Ponuda
Temeljni premazi


Primarna namjena temeljnih premaza je zaštita površine od korozije i propadanja uslijed djelovanja okruženja. Nedostatna i neodgovarajuća zaštita može dovesti do hrđe (čelika i aluminija), osmoze (stakloplastike) i truljenja (drva).
No, osnovni premazi služe i za postizanje odgovarajuće adhezije za kasnije nanošenje završnih i antivegetativnih premaza.

HEMPADUR SEALER 0599 proziran je premaz niskog viskoziteta. Ima dobru sposobnost prodiranja u površinu. Upotrebljava se kod zasićivanja laminata stakloplastike kod antiosmotskog postupka. Također se upotrebljava za zasićenje cementne površine i drva koje može apsorbirati sealer.

Izgled: bezbojan
Pakiranje: 0,75 litara


HEMPEL SELECTA UNI PRIMER 154HR univerzalna je brzosušeća jednokomponentna temeljna boja. Proizvedena je na temelju modificiranog epoksida s antikorozivnim pigmentima kao inhibitorima korozije, što znači da od hrđe trajno štiti unutarnje i vanjske čelične, kao i ostale metalne (elektrolitsko pocinčane, aluminijske i anaforetski obrađene) površine. Kao sljedeći premaz može se koristiti bilo koji završni premaz iz Hempelova programa. Međupremazni interval: HEMPALIN i HEMPALUX bez ograničenja; sam na sebe, svi ostali tipovi premaza nakon 14 sati.

Nijanse: siva 1148, siva 1217, crvena 5089
Pakiranje: 0,2, 0,75 i 2,5 litara


HEMPEL'S UNDERWATER PRIMER 2603 podvodna je univerzalna temeljna boja sa izvarednim svojstvom nepropusnosti. Također služi i kao izolacioni premaz između različitih tipova antifoulinga ili ukoliko premazujemo novi antifouling na nepoznati.

Nijansa: srebrna 1900
Pakiranje: 0,75 i 2,5 litara


HEMPEL'S HIGH PROTECT 3565 dvokomponentna je boja bez otapala (solvent free). Sušenjem postaje tvrd, vodootporan premaz. Preporuča se kao temelj ispod vodene linije na plovilima od stakloplastike, čelika i aluminija. Osobito je pogodna za prevenciju i sanaciju osmoze. Međupremazni je interval između dva sloja HEMPEL'S HIGH PROTECTa 3565najmanje osam sati, a najviše pet dana. Isti međupremazni interval vrijedi i kad se HEMPEL'S LIGHT PRIMER 4555 nanosi na HEMPEL'S HIGH PROTECT 3565.

Nijanse: siva 1370, krem 2470
Pakiranje: 0,75 litara


HEMPALIN UNDERCOAT 4246 temeljna je boja za drvo. Koristi se i kao univerzalni međupremaz za čelične površine iznad vodene linije. Može se nanositi i na unutrašnje i na vanjske površine.

Nijansa: bijela 1000
Pakiranje: 0,2, 0,75 i 5 litara


HEMPEL MEĐUPREMAZ BS 4296 brzosušeći je temelj za drvo. Koristi se i kao univerzalni međupremaz između antikoroziva i završnog emajla na čeličnim površinama. Upotrebljavamo ga na unutrašnjim i na vanjskim površinama, isključivo iznad vodene linije. Odlikuje se vrlo dobrom adhezijom za drvo, dobro prodire u podlogu, brzo se suši. Također dobro zadržava nijanse, pa može ostati i kao završni premaz.

Nijanse: bijela 1000, zelena 4064, crvena 5063
Pakiranje: 0,75 i 2,5 litara


HEMPADUR HB 4520 temeljni je dvokomponentni premaz koji se preporuča za zaštitu betona i metala. Stvara tvrd i izdržljiv premaz otporan na abraziju.
Međupremazni je interval između dva sloja ovog premaza najmanje 12 sati.

Nijanse: bijela 1000, siva 1217, crna 1999
Pakiranje: 0,75 litaraHEMPEL'S LIGHT PRIMER 4555 dvokomponentna je boja koja stvara vrlo čvrst film otporan na vodu. Proizvod je napravljen kao temelj za nadvodne i podvodne dijelove plovila od čelika, aluminija i čamaca od stakloplastike, ferocementa, šperploče... Preporuča se za sprječavanje osmoze na podvodnom dijelu, u samom antiosmotskom postupku te za zaštitu čeličnih kobilica.
Kod upotrebe ovog proizvoda posebno je važno poštivanje međupremaznih intervala. Između dva premaza HEMPEL'S LIGHT PRIMERa 4555 mora proći najmanje dva sata, ali ne više od 20 dana. U slučaju kad je idući premaz HEMPEL'S POLY ENAMEL 5510 ili HEMPEL'S POLY BEST 5555, temelj valja ostaviti da se suši najmanje četiri sata, ali ne više od tri dana.

Nijanse: bjelkasta 1163, siva 1217
Pakiranje: 0,75 i 2,25 litara
Povratak...
Bojanje drva
Copyright 2008, by T - S COLOR         Tramot IT Industrija