Početna O nama Kontakt Lokacija Ponuda
Sredstva za održavanje plovila


Kako biste osigurali zdrav izgled vašeg plovila, potrebno mu je posvetiti dodatnu brigu. Nova linija Hempelovih proizvoda za održavanje ujedinjuje zahtjev za odgovarajućom zaštitom i željenim izgledom vašeg plovila.

HEMPEL'S ALU GUARD 6713 specijalno je ulje koje ne sadrži silikon i ima izvanredno svojstvo prodiranja u žičanu užad te ispod opreme. Preporuča se za čišćenje i zaštitu jarbola, neobojanih aluminijskih dijelova, čelične žice, opreme od nehrđajućeg čelika. Prije nego što se započne sa zasićivanjem površine jarbola, potrebno ga je oprati sa proizvodom BOAT SHAMPOO, isprati slatkom vodom i osušiti ili ostaviti da se osuši na vjetru. Proizvod dobro promiješati prije i u toku upotrebe. Ne nanositi na izravnom suncu.

Pakiranje: 0,5 litara

HEMPEL'S BOAT SHAMPOO 6728 univerzalni je, koncentrirani deteržent i odmašćivač. Neutralan je i biorazgradiv. Koristi se za dnevno čišćenje plovila od stakloplastike te obojanih i lakiranih površina. Također se može koristiti za čišćenje pokrivala za plovila i jedrenine.
Razrijediti slatkom vodom u omjeru do 1:10. Nanijeti mekim kistom ili krpom. Za čišćenje pod visokim pritiskom razrijediti s vodom u omjeru 1:5. Ostaviti sredstvo da djeluje nekoliko minuta i zatim isprati slatkom vodom.

Pakiranje: 1 litra

HEMPEL'S BOAT RUBBING PASTE 6739 abrazivno je sredstvo za čišćenje, vrlo efikasno za obnovu potamnjelih mjesta i istrošenih površina. Površinu treba najprije oprati sa proizvodom BOAT SHAMPOO, isprati slatkom vodom i ostaviti da se osuši. Nanijeti BOAT RUBBING PASTE jednoobrazno na površinu sa mekanom krpom. Proizvod nanositi pokretima prema naprijed i natrag (ne kružnim). Ponavljati prema potrebi sve dok se ne postigne potrebni nivo poliranja. Odstraniti višak proizvoda prije nego što se osuši. Ispolirati čistom, suhom krpom.

Pakiranje: 250 g

HEMPEL'S HARD WAX LIQUID 6741 prirodni je kruti vosak koji stvara čvrst, sjajan finiš otporan na abraziju. Sadrži UV-filtere za zaštitu gelcoat-a i obojanih površina. Površinu treba najprije oprati proizvodom BOAT SHAMPOO, isprati slatkom vodom i ostaviti da se osuši. Površine koje su jako onečišćene ili su oksidirale najbolje je obraditi prvo sa CUSTOM MARINE POLISHem. U datom trenutku nanijeti HARD WAX LIQUID u tankom sloju s čistom, mekanom krpom na male površine. Ostaviti da se osuši i nakon toga polirati s čistom, mekanom krpom. Minimalna temperatura nanošenja: 5°C. Ne nanositi na izravnom suncu.

Pakiranje: 0,5 litara

HEMPEL'S ANTI-SLIP PEARLS 6742 staklene su kuglice koje se zamješavaju u posljednji premaz boje koju ćete nanijeti radi postizavanje protukliznosti površine. Količina perlica ovisi o hrapavosti površine koju želite postići.

Pakiranje: 0,12 litara

HEMPEL'S CUSTOM MARINE POLISH 6744 sredstvo je za poliranje metaliziranih, obojenih i lakiranih površina, kao i površina od stakloplastike. Štiti od oksidacije i sprečava nastajanje ispucalih površina, a starim površinama daje sjajan izgled. Može se koristiti i kod poliranja automobila. Na plovilima stvara otporan silikonski sloj koji prodire u gelcoat. Površinu treba najprije oprati proizvodom BOAT SHAMPOO, isprati slatkom vodom i ostaviti da se osuši. Temeljito promućkati prije upotrebe. Izdašno nanijeti mekom krpom i to uzdužnim pokretima. Svježe lakirane ili obojane površine moraju se ostaviti da se osuše najmanje 90 dana prije no što se nanese CUSTOM MARINE POLISH. Minimalna temperatura nanošenja: 5°C Proizvod ne nanositi pod izravnim utjecajem sunca. Prije nanošenja boje uklonite ga HEMPEL'S DEGREASERom 9961.
Pakiranje: 0,5 litara

HEMPEL'S GLASSFIBRE REPAIR KIT 6751 komplet je za male popravke na plovilima od stakloplastike. Sadrži stakleno platno, poliestersku smolu i utvrđivač. Površina mora biti čista, suha i ne smije sadržavati ulja. Očistiti sa proizvodom HEMPEL'S DEGREASER 9963 Oštećena mjesta izbrusiti. Popraviti površinu sa proizvodom HEMPEL'S EPOXY FILLER 3525. Platno za stakloplastiku može se koristiti u slojevima između zamiješanog proizvoda kako bi se nadoknadila debljina. Dodajte otprilike 2% kontakta u poliestersku smolu i dobro zamješajte u odgovarajućoj posudi.

Pakiranje: 250 g

HEMPEL'S GELCOAT CLEANER 6753 proizvod je u prahu a namijenjen je za dubinsko čišćenje gelcoat-a. Jako je učinkovit u uklanjanju mrlja i požutjelih mjesta na gelcoat-u. Naročito je podesan za čišćenje oko ispusne cijevi i vitla gdje onečišćenja imaju tendenciju nakupljanja i prodiranja u dubinu. Navlažite gelcoat sa slatkom vodom, zamješajte GELCOAT CLEANER sa dovoljno slatke vode kako biste dobili pastu te nanesite ravnomjerno na površinu. Ostavite da odstoji 10-20 minuta koristeći meki kist za čišćenje dok je pasta još uvijek vlažna. Temeljito isperite sa čistom vodom prije no što pasta otvrdne.

Pakiranje: 750 g

HEMPEL'S MARINE SILICONE SEALANT 6767 prozirno je, elastično sredstvo za brtvljenje prozora i vratiju. Koristi se ispod i iznad vodene linije. Prije nanošenja sve površine moraju biti potpuno čiste, suhe i bez tragova ulja. Nanijeti izravno iz pakovanja i izgladiti s mokrom špatulom. Svježi prekomjerni materijal odstraniti razrjeđivačem HEMPEL'S THINNER 0808. U skučenim prostorima osigurati odgovarajuću ventilaciju.

Pakiranje: 0,075 litara

HEMPEL'S PROOF 10 6785 zapunjujuća je masa koja kod podvodnog dijela drvenih plovila sprječava prodor vode na mjestu brtvljenja (na mjestima šuperenja umjesto kudelje - šuperiva). Površinu temeljito očistiti proizvodom HEMPEL'S DEGREASER 9963, nakon čega treba pažljivo isprati slatkom vodom. Kao temelj nanijeti 1 premaz HEMPEL'S UNDERWATER PRIMERa 2603 prije no što se nanese PROOF 10. Ostavite da se suši 24 sata nakon čega nanesite 2-4 premaza UNDERWATER PRIMERa 2603 i nakon toga antifouling.

Nijansa: crna 1999
Pakiranje: 0,3 litre


HEMPEL'S DEGREASER 9961 služi za uklanjanje masnoće i silikonskih sredstava sa stakloplastike prije nanošenja temeljnog premaza.

Pakiranje: 0,75 litara
Povratak...
Bojanje drva
Copyright 2008, by T - S COLOR         Tramot IT Industrija