Početna O nama Kontakt Lokacija Ponuda
Inox


I na nehrđajućem se čeliku može pojaviti hrđa, posebno na savijenim dijelovima ili na zavarenim mjestima. To u načelu ne šteti čeliku, ali kvari izgled. Tragovi se hrđe mogu u pravilu ukloniti poliranjem HEMPEL'S CUSTOM MARINE POLISHom 6744,koji će pritom i zaštiti površinu.
Ukoliko plovilo ima dijelove od nehrđajućeg čelika koji su stalno uronjeni u vodu (npr. kormilo) treba ih zaštititi od obraštaja. Za tako glatku površinu, međutim, nije lako postići odgovarajuću adheziju boje. No, rješenje je moguće u samo nekoliko koraka: najprije uklonite masnoću, a potom nemetalnim abrazivom očistite površinu do te mjere da poprimi čisti metalni sjaj.
Ako je to nemoguće, površinu ohrapavite brušenjem. Neposredno nakon otprašivanja nanosimo jedan sloj HEMPEL'S LIHGT PRIMERa 4555. Na još mokar LIGHT PRIMER stavljamo tanko (160 g/m2) stakleno pletivo (rowing) i ponovno, do zasićenja, nanosimo HEMPEL'S LIGHT PRIMER 4555. Treba pričekati oko šest sati da sve otvrdne, a potom kistom nanosimo još tri premaza HEMPEL'S LIGHT PRIMER 4555. Na posljednji se premaz, u odgovarajućem intervalu, nanosi odabrani antivegetativni premaz.
Povratak...
Bojanje drva
Copyright 2008, by T - S COLOR         Tramot IT Industrija